Als uw organisatie niet biotisch is dan leeft het niet

Een beetje geschiedenis

In 2002 zag Biotic Brand Cultivation als methodiek het levenslicht. Biotisch betekent 'levend' of 'organisch'. De gedachte achter Biotic Brand Cultivation is dat merken levende entiteiten zijn en dat merkgroei een organisch proces is.

 

Branding draait volledig om mensen. Mensen maken merken en mensen breken ze af. Omdat mensen biotische wezens zijn en merken om mensen draaien, zijn merken dus ook biotisch.

 

Alles wat biotisch is wordt niet gebouwd , maar gecultiveerd. Op het gebied van branding is Biotic Brand Cultivation een geheel nieuw paradigma.

Waarom biotisch?

Alvorens groei een resultaat is, is het een proces — een biotisch proces om precies te zijn. Wat leeft groeit en wat niet leeft, groeit niet. Anders gezegd, als iets niet biotisch is, leeft het niet.

 

De relatie tussen merken, bedrijven of organisaties is een biotische (levende) relatie. Het bewijs dat een relatie biotisch is? Als je een relatie, welke relatie dan ook, niet voedt, sterft deze. Om dezelfde reden zijn bedrijven, merken en organisaties ook biotisch. Neem de relatie met stakeholders weg, en je houd slechts een theoretisch concept over. 

Om deze reden maken we onderscheid tussen groei, expansie en kristallisatie. Ze zijn heel verschillend, maar worden vaak met elkaar verward. Alle drie maken ze deel uit van een ander paradigma. Het probleem is dat je de principes van expansie op groei niet kunt toepassen. Het zijn verschillende werelden die verschillende benaderingen vereisen. Als ze verwisseld worden kan de uitkomst rampzalig zijn.  

Een symbiotische economie

U kunt uw merk, bedrijf, organisatie of project niet laten groeien zonder stakeholders - zowel interne als externe. Stakeholders kunnen uw groei stimuleren als ze deel uitmaken van een symbiotische economie.

 

Een symbiotische economie is er één waarin de groei van de ene stakeholder gunstig is voor de anderen. Het is een economie waarin de belangen van alle stakeholders zonder uitzondering worden behartigd.

 

Als uw stakeholders ervaren dat de relatie met uw merk, bedrijf, organisatie of project gunstig voor hen is, willen ze dat u groeit. Dit is symbiose en komt ook voor in de natuur. In een gezond ecosysteem is symbiose onderdeel van het succes.

 

We geloven dat symbiotische partnership en een symbiotische economie de sleutel is tot duurzame groei  – biotische groei.