Brand Relationship Scan

BRS logo neg_BRS logo.png

De Brand Relationship Scan van Growingdale meet de kwaliteit van de relatie tussen een merk en de stakeholders. De kwaliteit van de relatie tussen een merk en de stakeholders zal de waarde van het merk bepalen. Hoe sterker de relatie, hoe hoger de gepercipieerde waarde. Hoe hoger de gepercipieerde waarde, hoe sterker de relatie. Lees verder over het belang van een merkrelatie. 

 

 

Wat is het resultaat van een sterke merkrelatie?

  • Uw klanten zullen uw merk promoten bij hun vrienden en collega's

  • Uw klanten zullen andere merken bij voorbaat afwijzen

  • Uw klanten zullen vergevingsgezinder zijn richting uw merk 

  • Uw klanten zullen uw merk verdedigen

  • Uw klanten zullen betrokken zijn bij het verbeteren van uw merk

  • U hebt minder marketinginspanningen nodig om betere verkoopresultaten te behalen

  • Uw rendement op marketinginvesteringen wordt vermenigvuldigd

Wat is een merkrelatie ?

Een merkrelatie is een relatie tussen een klant en een merk. In zekere zin verschilt dit van een klantrelatie, omdat een klantrelatie kan optreden tussen een verkoper en klanten. Het betekent nog niet dat er een relatie is met het merk. In het geval van een sterke klantrelatie kan een verkoper die overstapt naar een andere werkgever ertoe leiden dat een klant hem of haar volgt in plaats van dat de klant het merk trouw blijft. 

Waarom een merkrelatie voeden?

Een merkrelatie is, zoals elke relatie, biotisch. Een ander woord voor biotisch is ‘levend’ of ‘organisch’. Het bewijs hiervoor is eenvoudig; als je een relatie verwaarloost, zal deze sterven. Wat sterft, moet ooit geleefd hebben. Alles wat biotisch is, moet worden gevoed om in leven te blijven. Daarom is een merkrelatie biotisch. 

 

Elke relatie, inclusief een commerciële, die niet wordt gevoed, zal sterven. Daarom kiezen we ervoor om te praten over het voeden van een relatie in plaats van deze te managen. Een relatie managen klinkt instrumenteel en ietwat neerbuigend. Het gaat immers om twee pesonen die op gelijke hoogte staan.